Skoltrött.

Jag har kommit på att jag är väldigt skoltrött nu. Är inte motiverad till att göra läxorna utan det finns en massa andra saker som kommer i första hand. Onödiga saker som playstation, datorn, tv osv. Jag har muntlig redovisning i biologi på fredag men min hjärna verkar inte inse allvaret i det. Jag är hopplös. Och inte bloggar jag om något intressant heller. Förlåt mig, jag ska bättra mig. Nu skulle jag egentligen bloggat massor för att behålla alla läsare. Men jag tappar gnistan ibland. Jag är så trött och slut i huvudet. Usch, jag får lägga mig tidigt idag. Pusshaaij på er. Glöm inte bort min blogg, och tack för alla tips!

Brownie-fika



När jag kom hem från Alves gymnastiktävling så bakades det Brownies i köket. Det är så galet gott, men dock inte min favoritkaka. Vilken kaka är er favorit? Ni ska få brownie-receptet här nedan. Puss på er.

ca 30 brownies:
4 ägg
3 dl smör
200g smör
200g mörk choklad
100g hackade valnötter eller hasselnötter
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
(Rosta gärna nötterna lätt i torr stekpanna eller i ugnen så smakar de mer.)
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggvispet tillsammans med hälften av nötterna. Blanda ner smör- och chokladblandningen
Häll smeten i en ungslångpanna (bakplåt med höga kanter) täckt med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Obs, kakan ska vara fast men ändå inte genomgräddad och torr inuti.


Lycka till!

Livsironi på förstasidan!

Jag upptäckte precis att mitt inlägg låg på blogg.se's förstasida. Vilken mäktig känsla på något sätt. Jag blev så glad att jag glömde bort vad jag loggade in för att skriva. Typiskt mig. Ska testa alla tipsen också, lät riktigt gott :) Ooh just det! Jag skulle berätta om mitt studiebesök på operationsavdelningen på Lunds universitetssjukhus. Jag fick vara med och titta under två operationer utförda av robotar, de var jättehäftigt. Den ena operationen var för att avlägsna livmodern på en patient och den andra opererade man bort prostatan. Det var väldigt intressant faktiskt. Men det låter nog inte lika intressant som det var. Tänkte lägga upp en bild men det får bli imorgon. Ska snart övningsköra till en kompis och då ska vi spela Guitar Hero och se på Twilight. Trevligt :) Förresten, jag har en till sak som jag behöver hjälp med. Jag ska på fest den 28e med karnevaltema.. Vad ska jag ha på mig? Tipsa gärna. Allt från smink till kläder till smycken till färgtema är kanonbra. Men nu måste jag gå, fortsätt läs min blogg för fler mumsiga bilder. Pusshaaij på er! :)


Övningskörning

Idag övningskörde jag till Malmö, på motorvägen! Jag var jättenervös även om jag kört motorväg innan. Men det gick bra ändå, pappa tyckte att jag var duktig. Sen blev det lite stadskörning också i malmö. Men jag körde på kvällen så det var inte så farligt. Men jag hinner väl inte skriva så mycket antar jag. Måste duscha nu så att min familj inte blir arg och sen blir det tidigt i säng. Nu kom mamma upp också, så jag får väl ta och gå nu. Pusshaaij, dröm söta drömmar när det nu blir..

Smoothie-time


Igår kände jag för att äta något extra gott. Men så är jag ganska sträng med godiset nu så därför blev det en smoothie. Drack förresten en till precis, med banan och kiwi. Inte lika gott som den igår som var med banan, hallon och blåbär. Men det bästa är, eftersom jag är väldigt lat, att de inte är jobbiga att göra. Jag tar bara lite vaniljyoghurt och nån frukt. Sen mixar man det med mixerstav och så är det klart, mums mums. Det kanske kan bli min nya frukost.. Skulle gärna vilja ha fler tips på vad man kan ha i dem. Funderade lite på apelsin, men går det? Jaja, tipsa gärna i en kommentar! Pusshaaij på er

Baka baka, liten kaka.

Har svenskalektion nu men har precis avslutat min analys och klickade in på min blogg istället. Men innan jag loggade in så tittade jag runt på inläggen på blogg.se's framsida. Och så hittade jag ett inlägg med kakrecept, och bilderna var jättefina! Jag blev så sugen på att köpa vackra kakfat och uppläggningstallrikar. Det ska jag ha när jag flyttar hemifrån, fast jag ska nog önska mig något sånnt när jag fyller år... I december! Jättelång tid kvar. Men jag överlever. Okej, till sommaren ska jag köpa något sådant. Så att jag kan servera kakor vid poolen så min familj blir glad (och tjock). Pusshaaij, hörs ikväll kanske..


Fransk chokladtårta

(bilden är från google)


Fransk chokladtårta


Till 10-12 bitar (en tårta alltså)

1 form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant

1 msk smör till formen

250g mörk choklad

250g smör

6 ägg

2 ¾ dl strösocker

1 dl vetemjöl


Glasyr

100g smör

100g mörk choklad

50g honung (knappt ½ dl)


Sätt ugnen på 175°. Smörj formen med smör.

Finhacka chokladen. Smält smöret och slå det varmt över chokladen, rör om tills all choklad har smält.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Vänd till sist ner siktat vetemjöl

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter tills smeten precis börjat stelna och spricka på ytan. Obs, kakan ska inte vara genomgräddad.

Låt kakan kallna i formen. Ställ den därefter i frysen 1 timme för att stelna.


Glasyren

Smält smöret och häll det varmt över den finhackade chokladen. Blanda med elvisp eller i matberedare till en slät kräm. Tillsätt honungen.


Lossa tårtan försiktigt från formen och lägg den på ett fat. Häll glasyren ovanpå den frysta tårtan och stryk ut den jämnt.


Obs, Glasyren behöver inte, och bör inte, stå i frysen. Den stelnar väldigt snabbt ändå. Tårtan är godast när den är kall.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, fast det har jag varit sen halv åtta. Alves födelsedag firades med att jag, han och hans familj åt på Grand Hotel. Väldig lyxigt men det var synd att de inte hade en stor spaghetti bolognese. Det var jag sugen på. Men det ska vara så fint förstår ni med lyxiga uppläggningar osv. Men nog om detta. Imorgon ska jag lära er hur man lagar chokladtårta, mums! Måste duscha nu och sen sova direkt. Pusshaaij på er, sov så gott!

Grattis Alve

Sitter vid Alves dator och skriver. Själv är han och duschar tror jag. Nu är han i alla fall 18 och jag känner mig liten igen.. Men jag får se det positivt, jag har gratis tandvård längre! Vad härligt.. Det var väldigt trevligt igår för övrigt. Då hade vi kalas, eller vad man ska kalla det. Alves mamma lagade god lasagne och min chokladtårta blev riktigt lyckad, det är den bästa chokladtårtan som finns. Ni ska få receptet senare idag. Vi ska snart äta, det är vad Alve tror. Men hans familj ska ta honom till en restaurang istället. Men jag vet inte riktigt hur de har tänkt sig scenariot. Alve brukar inte duscha såhär länge, han kanske har drunknat! Näe, man kan inte stå för länge i alves dusch.. Då rinner vattnet ut över hela golvet och utanför badrummet. Det är nämligen bara ett duschdrapperi (stavas det så?). Haha, det är nog saft eller läsk under vänster piltangent för den fasnar vilket är lite störigt. Men nu kommer Alve, och han får inte läsa vad jag skriver. Pusshaaij på er, hörs kanske igen ikväll.

Nu skriver jag igen..

Det är en ny bloggdesign på gång. Jag får se om den blir färdig i helgen, troligtvis inte. Är nog hos Alve hela helgen. Först lite kalas med kompisar på lördag och sedan med familjen och mig på söndag. Fullt upp. Jag har slagit in mitt paket jättefint. Alve blir nog överraskad, vilket jag hoppas. Läs nu inte detta Alve! Sitt nu inte och fundera på vad det kan vara! Sånt vill vi inte veta av. Men förövrigt är jag ganska trött och ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll. Tidigt för att vara en fredag, om en halvtimme hade jag tänkt mig. Är väldigt förkyld och jag tror att det är därför jag känner mig lite yr i huvudet och har huvudvärk. Tittade på Moulin Rouge innan. Den var rätt bra. Har nämligen fixat mitt Windows Media Player så att det går att titta på film. Innan hade jag bara ljudet. Men nu måste jag till busshållplatsen och hämta min cykel.. Kallt! Jag är inte särskilt motiverad, jag fryser, snorar och är jättetrött. Tur att det bara tar tio minuter att cykla hem. Men nu måste jag sluta skriva och klä på mig extra kläder så jag inte fryser till is där ute. Pusshaaij på er.

Fredag, wohoo!

Sitter i skolan och skriver nu. Måste snart gå, bussen går om 7 minuter till föreläsningen jag ska på. Anestesi handlar det om. Sen ska jag träffa min mormor så ska vi göra lite hemliga inköp ( Alve fyller 18 på söndag) Pusshaaij på er.

Vårkänslor i luften?

Jag kom på mig själv, när jag gick till bussen idag, att jag repeterade två meningar i mitt huvud. Om och om igen, samma två meningar. Efter ett tag kom jag på att det var de två sista meningarna i en dikt av William Shakespeare. Och när jag gick där och tänkte så kom jag på att det var två fina rader med väldigt mycket känsla och på något sätt kunde jag relatera till orden. Det var en märklig känsla faktiskt, men ni får läsa dikten själva här nedan. Även om det är gammeldags engelska hoppas jag att ni förstår lite, annars får ni fråga.. Dikten heter Sonnet 18.

Shall I compare thee to a summer´s day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May
And summer´s lease hath all too short a date:
Sometimes too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimmed,
And every fair to fair sometime declines,
By chance, or nature´s changing course untrimmed;
But thy eternal summer shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou owest,
Nor shall death brag thou wander´st in his shade,
When eternal lines to time thou growest;
So long as men can breathe, or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.

Så länge vi båda andas

Har precis läst ut den fjärde boken om Edward och Bella. Det tog inte ens ett dygn, jag är så lycklig men samtidigt så bedrövad. Okej, jag vet att det inte är normalt att ha känslor för en bok. Men författaren är verkligen en begåvning och en av dem bästa. Hennes böcker står i samma klass som Harry Potter och Sagan om ringen. Visserligen har jag inte läst Sagan om ringen-böckerna men de sägs vara väldigt bra i alla fall, jag har ju sett filmerna..

Men jag ska inte skriva så mycket mer nu för tillfället. Jag ska åka hem från min morfar, där jag är nu, för att prata med Alve när han kommer hem från sin gymnastikträning. Men räkna med en uppdatering ikväll, jag är på blogghumör. Mitt svenskareferat får vänta. Pusshaaij

Ajaj..

Det blev inte mer skrivet igår. Alve sov nämligen över, det är hur mysigt som helst. Jag tror inte att jag skulle klara av att bo själv när jag flyttar hemifrån. Jag får i alla fall köpa mig en liten katt, men det ska jag köpa ändå. En ragdoll, det är helt klart världens sötaste katt! Men vet ni vad.. Nej såklart ni inte vet. Jo att jag var ute och joggade innan ikväll, med pappa! Det var riktigt jobbigt att hålla hans tempo, det är en del längsskillnad mellan oss förstår ni. Och så har jag testat beställa lite smått och gott från Yves Rocher. Sju produkter för 200kr, och då fick jag två välkomstpresenter också. Mycket bra klipp tycker jag. Och jag kommer bli såå fin sen när jag får hem det. Men nu ska jag titta på melodifestivalen. Måste slappna av i magen. Det gör jätteont just nu, det kom helt plötsligt. Jag brukar vara ovän med min mage så jag är van, men detta är extremt ont. Usch. Jaja, ska inte klaga. Jag lever och har alla kroppsdelar kvar. Jag svälter inte och har ett hus att bo i, jag borde vara nöjd och ja det är jag väl. Men nu ska jag säga hejdå innan jag spårar ur totalt. Pusshaaij.


Long time no see.

Nu har jag visst varit oaktiv igen på min lilla blogg. Sitter i skolans datorsal, den enda man inte måste boka. Ska snart ta bussen till nova lund. Ska fördriva lite tid på H&M medan Alve har programmeringslektion. Det verkar vara ett jättetråkigt ämne. Men ja, sen ska vi hem till mig och laga mat. Min mamma har tvingat mig att bjuda på middag ikväll, men jag tycker att det är roligt att laga mat så det gör mig inget. Men nu ska jag åka. Är färdig med min biologi-uppgift som är en vecka försenad. Fy skäms på mig. Pusshaaij, vi hörs snart. Jag lovar!

Ibland önskar man att det var 40 timmar på ett dygn

Jag känner mig ganska stressad just nu. Har varit på kalas idag och det var väl roligt men jag har inte tiid. Jag har prov i tyska steg 4 på onsdag och jag måste räkna matte, läsa historia och läsa biologi. När ska jag ha tid till det? Lalala.. Nejnej, jag är väldigt stresstålig ("Få inte panik.. Få inte panik") Jag förstår mig inte på lärare. De lägger alla läxor samtidigt. Men nu ska jag starta vokabel, ett antikt program som har hjälpt mig mycket med alla glosor. Pusshaaij.

Saras att göra-lista:
[ ] Tyska
[ ] Matte
[ ] Historia

RSS 2.0