Utflykt till Noosa

I söndags träffade vi killen vi hyrde lägenheten av för att "catch up" som det så fint heter, typ ta igen eller nått. Förstår inte riktigt vad vi skulle ta igen eftersom vi aldrig träffat människan innan. Men det var trevligt och han skulle till Noosa dagen efter och undrade om vi ville med så vi sa ja.

Det tar ungefär 2 timmar att åka från Brisbane till Noosa så vi kom dit vid 11 tiden. Vi började med att åka till en strand med väldigt mycket vågor för att han ville surfa. En timme senare packade vi ihop oss och åkte till Noosa National Park. Han ville visa oss sitt favoritställe vilket var en naturlig havspool formad i en stenklippa där havsvågorna svepte över kanten och fyllde poolen med havsvatten. Jättefint var det, vi badade i liknande pooler på Fraser Island vid namn Champagne Pools.


Där fanns även ett vattenhål som kallades Tea Tree med en massa grodyngel i. Tea Tree är ett rödaktigt vatten som tydligen ska vara bra för huden, man ska dock inte dricka det sa killen för det var tydligen inte så bra för kroppen invändigt.

Det tredje stället vi gick till var en annan surfstrand. Jag provade på att kroppssurfa vilket gick ganska bra bortsätt från att jag fick kramp i vaderna hela tiden. Tror man har lätt att få det efter att bada länge, hade nog badat i en timme eller något. Ont gjorde det i alla fall. Där träffade vi en annan kille som hade varit med i armén men han hade trillat ner i en klyfta så han hade skadat sin rygg och fick inte surfa på ett tag. Det var han som lärde mig hur man kroppssurfade. Det var sådana vågor som man ser på film, som slår ner över en. Fast inte riktigt lika stora som på film.

Senare på eftermiddagen gick vi till ett hostel vid stranden för att vänta ut rusningstrafiken. Jag och Ann satte oss ner i en soffa framför tv'n och det visade sig att vi hade satt oss bland alla som var nyanlända till stället så vi fick vara med på välkomstmöte och fick gratis vin och säga vad vi hette och dylikt. Vi spelade med och låtsades att vi bodde där. Jättefint hostel, synd att jag inte ska till Noosa mer annars hade jag bott där.

Nu sitter jag på biblioteket i Brisbane efter en härlig dag vid lagunen. Ska promenera hem nu så vi får höras mer en annan gång. Kram

Brisbane

Nu var det längesen jag skrev. Vi har rest från Cairns i norr till Brisbane i mitten av östkusten. Det kändes lite som att komma hem eftersom vi har jobbat här i några månader tidigare. Jag har inte så mycket att skriva nu men jag kommer uppdatera er om det händer något roligt. Vädret är ganska tråkigt, varje gång jag tänker sola så regnar det och varje gång jag inte kan sola så är det sol. Ganska störigt. Men nu ska jag gå. Vi hörs! Kraam

RSS 2.0