18-10-11

Nu har vi varit här i en månad minus fyra dagar. Just nu är vi i Melbourne, en stad som jag verkligen gillar. Vi kom hit igår och bor på ett jättefint hostel. Fina duschar, fint fräscht rum, gratis frukost och parkering och stora luftiga ytor. Jag gillar det helt enkelt. Vi var med på frågesport igår som vårt hostel anordnade. Man kunde vinna en gratis natt för fyra pers. Vi kom typ sist. Men det var mest för att rond 1 bestod av nyhetsfrågor som man inte är så insatt i om man lever som vi har gjort den senaste tiden. Utan tidning och internet. Jaja, det var roligt ändå. Det är riktigt riktigt fint väder nu. 25 grader idag och 28 imorgon, så imorgon blir det stranden för vår del. Jag har faktiskt fått lite färg.

Innan vi kom till Melbourne så körde vi något som kallas "great ocean road". Det är en väg som går längs med kusten och är sagolikt vacker. Jag ska lägga upp bilder så fort jag laddat in dem i datorn. Jag har lagt upp lite gamla bilder på facebook för dem som har tillgång till det. Annars ska jag lägga upp några här imorgon, förhoppningsvis. Vi har hittat bra internet på biblioteket i närheten. Jag lägger upp en bild som visar hur vi har rest hitintills. Dem gröna prickarna är ställen vi stannat på minst en natt.




11-10-08

Idag var vi på galopp i Adelaide. Anns syster och hennes pojkvän håller på med sånna hästar och för att ann gillar den sporten så åkte vi dit och tittade. Anns syster jobbar som skötare hos en tränare och dem hade tre hästar med i loppen. Ingen av hästarna gick särskilt bra dock, den ena hästen gick jättebra till en början men hon är bättre på kortare distanser så hon tappade ledningen i slutet. Sen gick vi till en sportbar för att systerns pojkvän ville se på rugby. Dem har ju rugby VM i nya zeeland nu. Han är från irland och det var irland vs wales. Irland förlorade dock. Imorgon ska vi på show. Typ som en lantbruksmässa kan man säga, man visar upp en massa djur och gör hästtävlingar och kan provköra traktorer och lite sånnt trevligt. Hörs mer en annan gång. See ya mate.


11-10-03

Idag har varit världens mest händelserika dag. Vi åkte och hämtade vår bil och körde tillbaka till Sydney till ett köpcentrum där vi skulle handla mat för vår bilresa. När vi kom in i varuhuset så såg vi en nyckeltillverkningsshop så vi gick dit och beställde två kopior eftersom den vi hade var rätt sliten. Medan ann gick ner till bilen för att prova nycklarna så gick jag och Vickan in i mataffären. Det måste ha varit en av de sämsta affärerna någonsin. Man hittade ingenting, det fanns typ inget utbud av varorna och den var liten. Vi som hade blivit rekommenderade att åka dit... Efter en stund dök Ann upp och meddelade att vår 2 timmar gamla bil inte startade. Nähä, vad gör vi nu då? Vi bestämde oss för att handla klart åtminstone och gick sedan ner till bilen. Vi öppnade motorhuven, det gör man om bilen inte funkar, men sen tog det stopp. Vi bara stod där och tittade på allt som såg helt normalt ut enligt våra ovana bilmekarögon. Det var nog därför det efter en liten stund kom fram en man och erbjöd sin hjälp. Han var advokat och kunde inte heller något om bilar men han visste vem man skulle ringa och han dividerade en massa med vårt försäkringsbolag och sånnt bra. Det slutade med att vi köpte en ”roadside assistance” som gav oss fyra upphämtningar vid ev stopp. Plus att det kom en man därifrån som fixade till bilen lite. Han sålde till och med sin gamla gps till oss för 50$. Det är ett bra pris. Så körde vi iväg mot blue mountains dit vi skulle övernatta. Minst sagt en nervös tripp på två timmar. Vår bil ska till verkstaden imorgon iallafall. Det är en röd dag idag, labours day eller något. Berättar mer senare. Godnatt.


RSS 2.0