110308



Jag kom inte på någon fyndig rubrik så det fick bli som det blev. Mina påskliljor växer så det knakar. Det är jätteroligt, de är mina husdjur i brist på annat. Det kommer bli såå fint när dem slår ut, hoppas det blir innan den femtonde för då åker jag hem.

Jag var ute och joggade innan. Jag klarade mig i 40 minuter, hur långt det nu blir, utan att trilla på de isiga vägarna. Men när jag väl slappnade av och trodde att jag hade klarat mig så föll jag pladask - utanför porten! Så himla typiskt. Men det blev bara lite skrubbsår så det är ingen fara, tyckte det var lite onödigt bara. Jag var ju nästan hemma.. Jaja, efter det blev det såklart stretching, det känns som att mina ben har krympt ihop. Inte bokstavligt talat såklart, men att jag har blivit oerhört ovig. Det får bli ändring på det.

Dagens middag blev potatismos med stekt falukorv eftersom en viss person, även känd som min mamma, glömde maila receptet på korv stroganoff. Fy på dig. Fast det var gott ändå. Fast det blev potatismos för tre dagar, men det gör inget. Inga semlor har jag fått i mig, får handla en imorgon. Då ska jag gå på stan och handla bland annat en miniräknare. Ett par löparskor med dubb hade inte varit helt fel.. Får hoppas att isen smälter bort snart. Ska bli skönt att komma ner till Skåne om en vecka iallafall, jag längtar!

IKEA-Fredag



Idag har jag varit på IKEA och storhandlat. Blev arg på mig själv några gånger för att "ljusen brukar alltid ligga här!" Sen kom jag på att detta IKEA:t ligger i Uppsala och inte i Malmö, därav lite annan ordning bland sakerna. Efter tre månader hemifrån borde man komma ihåg att man inte är hemma. Jag köpte påskblommor, det ska bli så fint! Ska springa ut sen i natt och "låna" lite jord från krukorna i trapphuset, det ingår säkert i hyran.. Kändes onödigt att köpa en hel säck när jag bara behöver drygt 2 dl. Köpte fyra skålar också, 5kr stycket. Men ja, allt jag köpte finns ju på bilden så jag behöver inte förklara så noga. Köpte en hemlig grej också till en viss persons födelsedag och den är inte med på bilden. Spännande. Nu ska jag gå och pilla på mina fina nya saker. Pusshej.

Dagen som kunde ha blivit perfekt


(Uppsala för några dagar sedan, idag var det klarblå himmel och sol, men precis lika mycket snö.)

Idag har varit en av de härligaste dagarna på länge. Jag vaknade utvilad till fågelkvitter och solen lyste in genom persiennerna. Snön ligger fortfarande kvar men det känns ändå som att våren närmar sig. Det har hållt sig runt nollan i några dagar nu, det smälter på dagen och fryser på natten. Vi fick mejl om att tentorna var färdigrättade och kunde hämtas ut. Eftersom det var så vackert väder så bestämde jag mig för att gå till skolan istället för att cykla. Det tar ungefär fyrtiofem minuter och det var jätteskönt. Visserligen blev jag nerstänkt av en lastbil när jag väntade på att gå över ett övergångsställe, det var väl det enda som drog ner betyget på min dag.

Jag blev godkänd på tentan, det känns jätteskönt. Och nu ser jag lite ljusare på matematik- och statistiktentan som är om tre veckor. Vecka tolv, jag tror att det blir tre veckor.. Sen skuttade jag iväg och lämnade två böcker på skolbiblioteket, försenade var dem, skäms på mig.

Efter det tog jag första bästa buss in till stan, de går så ofta från BMC att det nästan blir löjligt. Jag har försökt klura på en present till min Alve, han fyller tjugo den femtonde mars. Vad köper man till en pojkvän som har allt? Jag har redan gett honom det bästa jag har kunnat komma på hitintills, det är svårt att toppa presenterna efter ett tag. Det är tanken som räknas, fast det funkar bara på föräldrar - dem fick ju otolkbara teckningar i tio år. Sen bytte man till lövsågade träfigurer eller tygbitar med lite stygn på. Det är svårare med pojkvänner, men jag klurar nog ut något. Det blir iallafall inga träfigurer och teckningar.

Jag måste bara nämna, innan jag säger hejdå, dagens hjälte. Jag är hundra procent säker på att hon aldrig kommer läsa detta men jag vill ändå slå ett slag för vänliga, ärliga människor. Sådana människor som springer ikapp en när man tappar plånboken på trottoaren. Vad skulle jag gjort utan henne. Tappa plånboken är något av det värsta som finns.

Så avslutningsvis så vill jag tacka personen som rättade min tenta, Uppsalas vackra vårväder och min vardagshjälte. Vi måste alla vara lite mer vardagshjältar tycker jag. World peace liksom.

Pusshej

RSS 2.0