Australia Zoo

Igår var vi på en djurpark en timme utanför Brisbane. Australia Zoo heter den och den är rätt känd för det är Steve Irwin som har grundat den. Han är rätt känd om man kollar på animalplanet. Tyvärr är han död nu, han blev stucken av en stingrocka. Han hade en passion för krokodiler och hans familj arbetar fortfarande med att studera krokodiler genom att sätta sändare på dem och sen bevaka hur de flyttar sig varje månad och dylikt. Ganska intressant när dem berättade om det. Dottern hade tydligen precis fångat sin första krokodil, och då snackar vi om tre meter långa krokodiler, och hon var tio år gammal. Tydligen var det bara en liten krokodil, dem kan bli upp mot tio meter. Tänk er en tio meter lång krokodil!

Vi kom dit vid tio på morgonen och halv elva var det matning av uttrarna. Dem var jättesöta och de verkade veta att det var matdags redan en kvart innan djurskötaren gick in i buren. Alla tre tryckte sig mot dörren och försökte nästan gräva sig in. Sedan ibland sprang dem iväg på ett led upp på en stock och posade för kamerorna en stund innan dem återvände till att trycka sig mot dörren där maten skulle komma ifrån. Jättesöta och roliga små djur!

Efter uttermatningen gick vi en runda och tittade på lite andra djur innan deras huvudshow skulle börja. Wildlife Warriors hette den och det var ormar, fåglar och krokodiler med i den showen. Det var en tränare som bad om en frivillig i publiken som skulle hålla ut en peng i handen. Sedan flög hans fågel från hans arm till flickans, tog pengen och flög tillbaka. Det var rätt häftigt att man kan träna fåglar så bra. Kanske kan vara ett nytt trick till Chico, farmor och farfars fågel? Efter det var det dags för huvudakten, krokodilen. Dem hade en hel död gris med ett rep i ena änden som dem slängde i vattnet. Man fick se hela krokodilens matkamp med dödsrullningar och hur dem delar köttstyckena för dem kan inte tugga. Dem tar tag i bytet sen slänger dem med huvudet så kraftigt så att köttstyckena flyger åt alla håll. Groteskt men väldigt häftigt att se på. Visste ni att krokodilen är det djur som har mest kraft i käkarna? I alla fall när dem slår igen käftarna. Jag längtar tills jag får se krokodiler i det vilda, i en guidad tur då såklart. Jag vill helst slippa möta dem på tu man hand.

Det fanns en inhängnad där man fick gå runt bland kängurur och koalor som man kunde klappa. Första gången jag klappade en koala, dem är jättegosiga i pälsen. Kängurur har jag klappat några gånger innan men dem är alltid lika söta. Vi tittade även på en tigershow, det var något att se! Tigrarna gjorde en massa olika trick, de klättrade upp för en trädstam - det gick på två sekunder! De stod på två ben med framtassarna på tränarnas axlar för att få mjölk som belöning. Jag lägger upp lite bilder i nästa inlägg för min kamera fick slut på batteri efter krokodilshowen så Ann och Viktoria fick stå för fotograferingen. Internet har varit oerhört segt idag så det går inte att ladda upp bilder. Men jag gör ett nytt försök imorgon! Kram på er

Kommentarer
Postat av: Pappi

Trevlig läsning ! Ska bli kul att se bilderna !

2012-01-23 @ 20:39:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0